Home
BOS wordt GEKAPT!
PK sinds '89
Pygmeeėn
Ituriwoud
Kivu/Virunga
CIDOPY
Medisch
Scholing
Solar
Nieuwsbrief 
Pers
Film
Forum
Contact
Links
Leeg je portemonnee voor een Pygmee!

CIDOPY

In februari 2005 heeft Stichting Pygmeeėn Kleinood een antenne kantoor geopend in Goma: CIDOPY:
Centre d'Information et de DOcumentation PYgmees (www.cidopy.org )

Vanuit dit steunpunt worden de activiteiten aangestuurd door Achille Biffumbu met zijn medewerkers. Achille is een professionele ontwikkelingswerker, die studeerde aan de Universiteit van Bukavu, faculteit: Development Studies. Hij voert de hulp activiteiten en project- werkzaamheden ter plaatse uit.

In het kantoor is een ruimte ingericht als administratie werkplek, met communicatie faciliteiten: een laptop met randapparatuur en toegang tot internet. Er worden project voorstellen ontwikkeld, wekelijks rapportage van bezoeken in het veld geschreven en de financiėle administratie gevoerd.

Een tweede ruimte is ingericht en gemeubileerd als ontmoetingsruimte en een openbare bibliotheek. Bibliotheken zijn in Congo erg zeldzaam, en in de schaarse bibliotheken is geen informatie over de Pygmeeėn beschikbaar. Kleinood wil hiermee kennisoverdracht van het leven van de Pygmeeėn voor de Bantubevolking bevorderen. We vinden in de boekenkast veel literatuur over de geschiedenis en de traditionele levenswijze van de alle Pygmee-groepen in Centraal Afrika:
Pygmee-boeken, antropologische studies, tijdschriften, fotoboeken, dissertaties, rapporten, uittreksels, CD's met pygmeeėn-muziek, DVD's, etc.

Volgende >


Achille voor het CIDOPY kantoor in Goma
Achille en Eva in de bibliotheek van CIDOPY
Medisch team Goma klaar voor vertrek